locatia potrivita

Cautarea locatiei de nunta este primul pas in organizarea celui mai important eveniment din viata fecarui cuplu. Pentru ca exista o multitudine de saloane pentru toate gusturile si toate buzunarele, iti venim in ajutor cu o prezentare a principalelor aspecte la care sa fii atent in alegerea salonului perfect.

  1. Amplasarea

Un salon de nunta sau un centru de evenimente situat in oras este mai usor accesibil cu taxi-ul sau cu masinile personale decat unul aflat la periferie. Nu in ultimul rand, trebuie luate in considerare costurile de transport ale invitatilor si gasirea taxi-urilor dupa eveniment care ar putea fi mai facila decat in cazul saloanelor mai greu accesibile.

  1. Capacitatea salonului vizat

Numarul de persoane estimat sa intre intr-un salon amenajat cu mese rotunde, masa de prezidiu, Foto Corner, scena si ring de dans trebuie sa se potriveasca numarului tau de invitati. Daca salonul este prea mare comparativ cu numarul de invitati prezenti, va parea gol, iar daca este prea mic, participantii la eveniment vor sta inghesuiti si nu vor avea loc de dans. Chiar daca iti place foarte mult o locatie si doresti sa o inchiriezi, verifica mai intai in ce masura se potriveste cu numarul tau de invitati. De aceea, solicita restaurantului capacitatea minima si maxima a salonului dorit, inainte de a-l selecta.

  1. Parcarea restaurantului

In vremurile actuale, cand este greu sa te deplasezi in orasele aglomerate, existenta parcarii la restaurant sau in apropierea lui devine un ”must-have”. Fie ca este parcare subterana (ceea ce e preferabil) sau supraterana, important este sa existe. Pe buna dreptate! Carui invitat i-ar placea oare sa caute prin ploaie, viscol sau caldura inabusitoare un loc de parcare si apoi sa mearga pe jos, imbracat elegant, cateva sute de metri pana la restaurant?

  1. Reputatia locatiei

Un salon recunoscut pe piata ca serios, cu angajati de calitate si event manager responsabil si orientat catre indeplinirea solicitarilor clientilor este recomandabil in detrimentul unuia mai putin cunoscut sau cu o reputatie indoielnica. Fa-ti timp pentru a citi recenziile despre restaurant si mancare astfel incat sa-ti formezi o idee corecta despre imaginea de pe piata a locatiei alese, inainte de a semna contractul de inchiriere.

  1. Calitatea serviciilor prestate

Modul de amenajare a salonului, mocheta, draperiile, aranjamentele florale si piesele de mobilier, precum si toate micile amanunte ce impodobesc un salon si individualizeaza un eveniment sunt tot atatea aspecte de care trebuie sa tii cont. La vizita in locatie poti cere sa vezi mostre de material sau fotografii de la evenimentele anterioare pe care orice organizator de evenimente profesionist ti le va arata cu placere. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca exista aer conditionat sau incalzire centrala functionabile. Nu in ultimul timp, sa ai in vedere ca un salon care are un portofoliu de evenimente organizate si o echipa deja formata este mai in masura sa ofere servicii profesioniste, decat un salon nou deschis, a carui echipa este inca in rodaj.

  1. Existenta pachetelor all inclusive

Majoritatea saloanelor care se respecta ofera atat pachete all-inclusive (meniu, bautura, aranjamente florale, cutie de bani, lumini ambientale, camera miresei, aranjamente pentru scaune, servete etc.) cat si servicii individuale. Preferabil este sa selectezi pachetele all-inclusive pentru a scapa de orice grija la restaurant. in plus, este posibil sa obtii foarte multe gratuitati oferite de restaurant, in functie de pachetul de servicii achizitionat.

  1. Pretul si degustarea meniului

Raportul calitate-pret poate fi un important criteriu de departajare in selectarea celui mai potrivit salon. Nu uita sa verifici exact ce include pretul primit si, mai ales, solicita o degustare prealabila a meniului. in acest fel vei putea face modificari ale meniului inainte de a fi prea tarziu.

  1. Terase si spatii verzi pentru fumatori

In prezent, cand fumatul este interzis in spatiile interioare, existenta unei terase sau a unui spatiu verde ce poate fi amenajat pentru fumatori este un punct in plus al oricarei locatii. De asemenea, situarea restaurantului intr-o zona verde (parc, padure) poate fi un avantaj pentru fotografiile de nunta, iar terasa poate fi un plus in organizarea unor mici momente inaintea evenimentului principal (cununie, botez, traditii de nunta etc.).

Material redactat in cadrul programului educational cu tema ”Nunta… pas cu pas”, initiat si derulat de Hop Garden Group.

Proiectul este sprijinit de 12 parteneri media: ACCMediaChannel, Bucuresti Life, Bucurestii Vechi si noi, Clarissa, Dacic Cool, Fashion8, MireasaPerfecta, PRwave, Restaurante-Bucuresti.ro, Restocracy, StyleAndTheCity.ro, RevelionInBucuresti.

Despre Hop Garden Group

Hop Garden Group este un complex de agrement specializat in organizarea evenimentelor private si corporate, pentru adulti si copii, redeschis in octombrie 2019 si condus de Daniela Dalia Seghedi, Director Executiv al grupului. Cu o suprafata totala de aproximativ 15.000 mp. situata preponderent in Parcul Moghioros, complexul este impartit in 4 zone diferite, ce pot fi folosite individual, in functie de evenimentul dorit: petreceri tematice pentru copii sau adulti, evenimente corporate sau private, petreceri la piscina sau in parc, aniversari, baluri sau diferite momente sarbatorite in familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *