magazin-rochii-de-mireasa

Vei fi mireasa in curand? Felicitari!

Vei incepe o perioada frumoasa dar plina de stres la capatul careia vei fi obosita, dar multumita sau dezamagita. Totul depinde de felul in care vei traversa aceasta perioada.

Revista ”Nunta in Bucuresti” iti vine in ajutor cu 10 sfaturi care sa te ajute sa nu o iei razna pe perioada pregatirilor si a evenimentului, sa fii o mireasa odihnita si vesela:

 

  1. Evenimentul perfect nu exista!

Oricat de mult te-ai stradui sa mearga totul bine, intotdeauna ceva nu va functiona cum iti doresti! Este legea firii. Autoarea acestui articol lucreaza in organizarea de evenimente business, cu profesionisti in domeniu. Chiar si in aceste conditii apar adesea aspecte neplacute care pot fi cu greu controlate. Cu atat mai mult in cazul unui eveniment precum nunta, unde emotiile si miza sunt mult mai mari si unde participa membri ai familiei pe care, fie vorba intre noi, nu ii vei putea controla.

Fie ca sunt invitati care intarzie, soacre bagarete care reusesc sa strice anumite lucruri, persoane care nu fac ceea ce li se spune etc. vei avea senzatia ca toti comploteaza ca sa te incurce. De fapt ei o fac doar din nestiinta pentru ca ”Drumul spre Rai e pavat cu bune intentii”. Insa este important sa retii un lucru: cata vreme localul este in stare buna, mancarea gustoasa si indestulatoare, iar muzica antrenanta, pentru invitati restul nu prea mai conteaza. In plus, aproape totul poate fi rezolvat cu putin efort.

 

2. Deleaga! Deleaga! Deleaga!

Incearca sa implici in anumite servicii organizatorice si persoanele din familie (soacre, nasa), dar limitat. E greu spre imposibil sa faci totul singura, atat in perioada de pregatire, cat si pe durata evenimentului. Poti sa le lasi sa toarne șampania la cununie, sa impodobeasca masinile, sa aduca prajituri acasa si alte lucruri marunte a caror realizare ti-ar consuma timp (si a caror lipsa de realizare nu te-ar afecta prea mult).

Insa este important si sa verifici daca au realizat activitatile delegate pentru ca, stiu din experienta, daca nu le atragi atentia, sunt sanse mari sa uite sa le faca. Nu in ultimul rand, incearca sa-ti usurezi viata cat poti. Daca ai invitati tineri, din alte localitati, trimite-le o harta google cu adresa hotelului si aranjeaza la hotel sa se poata caza singuri sau o harta cu adresa restaurantului ca sa nu fi obligata sa-i ghidezi prin telefon in ziua evenimentului.

 

3. Fă o echipa unită cu mirele!

Chiar dacă platești tu și mirele pentru nunta, poți fi sigură că ambele mame vor încerca să-și vâre nasul cât mai adânc cu putință și să încerce să-și impună punctul de vedere despre orice, fie că e vorba despre meniu, rochie, imbrobodit și dezbrobodit, șampanie, turta miresei și câte și mai câte. De aceea, este foarte important să faci front comun cu mirele tău și să spuneti NU!

Pentru că regula este următoarea: ”Cine plătește, acela poruncește!”

 

4. Nu asculta de gura lumii!

Daca tu iti doresti ca dupa mezul noptii sa-ti schimbi pantofii de mireasa cu adidasi albi cu tinte, in loc de balerini, este strict alegerea ta. In fond, sunt picioarele tale in joc si tu vei dansa cu o grimasa de durere de la basici (sau nu). In special, daca tu si mirele sunteti cei care veti plati pentru eveniment, ia exact deciziile pe care ti le doresti, fie ca este vorba despre invitatii, numere de masa, aranjamente florale sau orice altceva. Daca nu va functiona cum ti-ai dorit, nu te va afecta la fel de mult ca in cazul in care ai ascultat de mama sau de nasa.

 

5. Profita cat poti de serviciile oferite de restaurant

Un restaurant bun iti poate fi cel mai bun aliat in organizarea acestui eveniment, pentru ca majoritatea au foarte multa experienta organizatorica. Stiu ce se poarta, ce functioneaza si ce nu, te pot sfatui in legatura cu meniul, cu programul, cu aranjamentele florale si, in general, cu tot ce presupune organizarea unei nunti.

Iar daca restaurantul iti ofera pachete all inclusive cu absolut tot ce este necesar la o nunta (pahare miri, aranjamente, arcada, covor, meniu all inclusive, open bar, cabina foto etc. etc.), la un pret decent, ia-le fara sa mai stai pe ganduri! Costurile tale nu doar ca ar putea fi la fel, dar stresul pe care il implica aceste servicii pe care tu ar trebui sa le achizitionezi separat ar putea sa nu merite efortul.

 

6. Opteaza pentru servicii cat mai ample oferite de cat mai putini furnizori.

Pentru diminuarea stresului, este preferabil sa ai de-a face cu cat mai putini furnizori individuali. Cu cat sunt mai multi, cu atat este o bataie de cap mai mare. De aceea, daca gasesti un magazin de unde poti cumpara toate accesoriile necesare pentru nunta la preturi rezonabile, cumpara-le rapid.

Si nu uita! Singura persoana care va face diferenta intre accesoriile lila si mov s-ar putea sa fii doar tu si, cel mult, nasa sau domnisoarele de onoare. Restul, inclusiv mirele, habar nu au de diferentele de nuante sau culori.

 

7. Nu-ti asuma responsabilitati suplimentare in ziua evenimentului 

Nu uita! La nunta, tu si mirele sunteti cele mai importante persoane, apoi nasii! Fara socri ori domnisoare de onoare s-au mai vazut nunti, dar nu fara miri! De aceea, nu-ti asuma niciun fel de responsabilitati suplimentare!

Coafatul, machiatul, imbracatul, rochia de mireasa, eventual obiceiurile de nunta, mersul la primarie, la biserica si la restaurant sunt cele mai importante in acest moment. Orice alte activitati mai pot astepta si se vor gasi alternative ca sa le faca altcineva. Fie ca este vorba despre cazarea invitatilor sau intampinatul lor la gara, ori aducerea socrilor la restaurant sau biserica, ori alte activitati care ar mai putea aparea.

 

atelier-rochii-de-mireasa-regale

 

8. In ziua evenimentului, prioritizeaza!

Aproape tot ce lași să fie făcut în ziua evenimentului, va fi, mai mult ca sigur, uitat! De aceea este foarte bine să ai totul gata cu o zi înainte de eveniment (turta miresei, buchetul miresei și al nașei, lumânări, aranjarea salii, planul salii, așezarea la mese etc.) Rochia de mireasă poate fi călcată și așezata pe umeraș pentru a fi la indemana. Cu cât ai mai puține lucruri de făcut în ziua nunții, cu atât vei fi mai relaxată.

 

9. Uită de regula celor 10 meniuri suplimentare!

Foarte rar la o nuntă vin persoane care nu au confirmat participarea. Dimpotrivă, poți avea surpriza neplăcută să lipsească invitați care au confirmat sau care nu erau siguri ca vin.

Din pacate, in Romania incă exista invitati care confirma ca vin la evenimente, dar ”uita” sa o faca. Vestea buna este ca procentul celor care confirma ferm si nu vin la o nunta sau un botez nu depaseste 3-4%. Adica, daca ai 124 de confirmari ferme, probabil ca vor lipsi, in medie 4-5 persoane (cu conditia sa fie confirmari ferme, nu cofirmari de genul ”nu stiu sigur daca vin”). Din aceste motive, cand vei da restaurantului lista cu invitati, trimite exact lista cu confirmari ferme sau chiar cu 2-3 persoane mai putin (Pe invitatii care iti spun ”nu stiu daca vin” sau ”iti spun maine daca vin”, nici nu trebuie sa-i pui la socoteala pentru ca in 90% din cazuri nu vor veni).

Poate ti se pare riscant, dar iti spun un secret pe care doar organizatorii de evenimente il stiu: toate restaurantele fac minim 10 meniuri in plus, la fiecare eveniment. De aceea, daca numarul de invitati va depasi ceea ce ai estimat, cu siguranta nu vor ramane flamanzi si vei plati doar meniurile suplimentare!

Insa daca tu vei face de la inceput 10 meniuri suplimentare, fie ca iti vor veni invitati sau nu, tot va trebui sa le platesti.

 

10. Incearca sa te relaxezi si sa te distrezi cat poti!

De ziua nuntii iti vei aminti toata viata. Dar si de felul in care te-ai simtit pe parcursul ei. Si daca vei uita, fotografiile si filmele sunt marturii destul de evidente. De aceea este foarte important sa te relaxezi cat poti, sa razi si sa incerci sa te simti bine, pentru ca este nunta ta. Stiu ca este foarte greu. Eu am organizat sute de evenimente corporate si, totusi, nunta a fost unul dintre cele mai stresante si dificile evenimente organizate de mine.

Cu toate astea incearca sa te relaxezi cu o zi inainte, sa te odihnesti suficient in noaptea de dinaintea evenimentului si sa te trezesti cat mai tarziu cu putinta, mai ales daca programarile la biserica si la primarie sunt dupa-amiaza. Tine minte! Cu cat te vei trezi mai de dimineata in ziua evenimentului, cu atat vei fi mai obosita la restaurant (de-a lungul timpului am vazut zeci de mirese frante de oboseala la ora 19 seara, chiar inainte de inceperea petrecerii).

Daca poti, incearca sa iei o camera la hotel pentru tot weekendul in care are loc evenimentul. Vei fi ferita de tot tambalaul pe care il presupune venirea invitatilor acasa inca de dimineata si vei putea sa te pregatesti, relaxata, de cele minim 15 ore ale evenimentului.

Articol scris de Larisa Toader, specialist în organizarea evenimentelor și Managing Director al agentiei Russenart Communications

Sursa foto: Princess Brides

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *